Prześlij nam swój adres e-mail, a my powiadomimy Cię o nowych produktach, najlepszych cenach, promocjach i wyprzedażach.
Liofilizowana nowozelandzka małża zielona standaryzowana na 3% glikozaminoglikanów.
Wykorzystana w produkcie małża nowozelandzka (omułek zielonowargowy) pochodzi z regionu Marlborough, który znajduje się w północnej części Wyspy Południowej Nowej Zelandii. Produkt standaryzowany jest na glikozaminoglikany (GAG), których zawartość w dziennej dawce wynosi 32,4 mg. Małża jest liofilizowana, co świadczy o tym, że produkt zachowuje wysoką jakość bez ryzyka utleniania lub aktywności niepożądanych mikroorganizmów. Liofilizacja to proces który polega na usuwaniu wody z zamrożonego surowca poprzez bezpośrednie przejście lodu w stan pary wodnej.
.Małża zielona zawiera dużą ilość glikozaminoglikanów, które wykazują silne działanie przeciwzapalne. W organizmie są niezbędne do wiązania wody oraz odpowiadają za lepko-sprężyste właściwości łękotki. Glikozaminoglikany występują naturalnie w płynie stawowym i chrząstce. Powodują, że tkanka chrzęstna jest zdrowa i elastyczna– gdy wystąpi ich niedobór, staw wysusza się. Wiele dolegliwości spowodowanych jest brakiem glikozaminoglikanów, posiadających zdolność wiązania wody. Dzięki temu chrząstka może reagować jak gąbka. Gdy ciśnienie w stawie spada, wchłania ona wodę. Gdy ciśnienie się zwiększa, woda jest ponownie oddawana. Chrząstka reaguje na ruch i działa jak amortyzator, przy tym chroni ona przed uszkodzeniami pod wpływem obciążenia.
Dzięki ekstraktowi z zielonej małży dostarczane są naturalne glikozaminoglikany, które stymulują odbudowę tkanki chrzęstnej, zapobiegają procesom degradacji chrząstki i działają przeciwzapalnie. Stawy mogą się zregenerować, dochodzi do spowolnienia lub całkowitego zahamowania objawów zwyrodnienia stawów. [...] Suplementy z zielonej małży są używane zarówno profilaktycznie (u sportowców), jak i leczniczo (u osób w podeszłym wieku, które cierpią na choroby zwyrodnieniowe stawów).[...]
Ekstrakt z małży zielonej dostarcza w sposób naturalny tego, czego potrzebuje organizm. Degradacja stawów zostaje zatrzymana i tworzy się nowa tkanka chrzęstna.
Składnik aktywny |
1 kapsułka |
4 kapsułki |
Liofilizowana nowozelandzka małża zielona |
270 mg |
1080 mg |
w tym glikozaminoglikany (3%) |
8,1 mg |
32,4 mg |
Zalecane dawkowanie: 2 kapsułki 2 razy dziennie
Sposób użycia: Kapsułkę połknąć i popić dużą ilością wody, po posiłku.
Składniki: Liofilizowana nowozenlandzka małża zielona (Perna Canaliculus) Skład kapsułki: celuloza roślinna (wegetariańskie)
Informacja: Nie przekraczać zalecanej dziennej porcji. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety i zdrowego trybu życia. Przechowywać w suchym i ciemnym miejscu w temperaturze pokojowej, w sposób niedostępny dla małych dzieci.
Ostrzeżenie: Osoby przyjmujące leki przed użyciem powinny skonsultować się z lekarzem lub farmaceutą. Niewskazane dzieciom, kobietom w ciąży oraz karmiącym.
Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.
Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.
Aktualności