



Nattokinaza to enzym proteolityczny pozyskiwany z natto, tradycyjnej japońskiej potrawy, która powstaje w wyniku fermentacji soi przy udziale bakterii Bacillus subtilis natto. Enzym ten degraduje fibrynę, białko biorące udział w procesie krzepnięcia krwi. Każda kapsułka preparatu zawiera 2000 jednostek FU nattokinazy, gdzie FU oznacza jednostkę aktywności enzymu rozkładającego fibrynę.
Produkt jest odpowiedni dla osób na diecie wegetariańskiej i wegańskiej. Kapsułki wykonano z celulozy, bez składników pochodzenia zwierzęcego.
Składniki: błonnik akacjowy (Acacia senegal), sfermentowany ekstrakt z soi (nattokinaza)(Bacillus Subtilis natto), hydroksypropylometyloceluloza (HPMC)(otoczka kapsułki).
Suplement diety nie zawiera zbędnych: substancji wypełniających, adsorbentów, substancji wiążących, konserwantów, substancji powlekających, substancji poślizgowych.
Zawartość netto: 60 kapsułek / 21 g
Masa kapsułki: 350 mg
Porcja zalecana do spożycia w ciągu dnia: 2 kapsułki dziennie najlepiej w trakcie posiłku.
Porcja dzienna zawiera:
FU - jednostka degradacji fibryny
Uwagi: nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji. Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Utrzymanie prawidłowego stanu zdrowia wymaga zrównoważonego odżywiania i prowadzenia zdrowego trybu życia.
Przechowywanie: w temperaturze poniżej 25°C, w oryginalnym opakowaniu w celu ochrony przed światłem i wilgocią.
Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.
Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.